Pewnie za jakiś czas będę kolegę męczył o pomoc albo całkowite zajęcie się samochodem, bo już od dłuższego czasu zbieram się do odświeżenia lakieru, ale nie mam w tym za dużej wprawy, a szkoda byłoby całkowicie zniszczyć lakier...
Nie dziwie sie, japonczyk do wykonczenie jest...
Powodzenia zycze i czekam na efekty.
Nie martw sie jak sie porysuje - to ewenement - lakier, ktory rysuje sie sam.
Na przyszlosc tylko powloka.
jak pisze kolega tylko powłoka ratuje te ich lakiery
Chyba nie myśleliście, że wypuszczę to auto bez żadnej ochrony? Mimo, że jestem młody to nie głupi, więc na auto została nałożona powłoka kwarcowa Q2Prime. :szeroki_usmiech
Poniżej prezentuję efekty prawie 30 godzin pracy nad tym autem przez trzy dni. Ogólnie rzecz biorąc - MASAKRA. Nie dość, że Sticky Paint to rysuje się od samego patrzenia. Cięcie banalne, bo wystarczył zielony 3M + Menzerna 2000, natomiast finish... Holsy, holsy, rysy, holsy, rysy, holsy, holsy, rysy, pier***lę, rysy, holsy.
Od wczorajszej nocy do dzisiejszego ranka walczyłem z hologramami. Wypróbowałem wszelkie kombinacje - pady 3M, flexi, LC, koretka ręczna i zero efektów. Załamany przypomniałem sobie, że z kolegą Andoran wymieniliśmy się numerami telefonów tydzień temu, a ma on maszynę typu DA. Kolega od razu zrozumiał mój problem i godzinę później był u mnie. Czas gonił, bo trzeba nałożyć powłokę i auto jeszcze musi w garażu postać te kilkanaście godzin, więc pracowaliśmy najszybciej i jednocześnie najdokładniej jak mogliśmy. Także jeszcze raz - dzięki za pomoc, bo tkwiłbym w tym garażu jeszcze do teraz!
Poniżej daję zdjęcia na gotowo, już po "utwardzeniu" powłoki. Niestety jestem zbyt padnięty żeby wrzucić relację przez najbliższe trzy dni (a może jednak dam jutro radę)...
To nie kwestia samego wykonczenia, bo jest wiele past i padow, ktore pieknie wyciagaja japonce. Co z tego, jak potem jest mycie, mikrofibry i ouszanie. Kolo sie zamyka
Tak na szybko po dzisiejszym myciu.
Szampon - Dodo Born To be Mild + rękawica Car Pro (futrzak) i 2 wiadra.
Suszenie - Mamuth + ręcznik waflowy megsa
Detailer - Auto Finesse Finalle
Derssing na opony - Megs endurance Tri Gel
Szyby - Megs Perfect Clarity Glass Cleaner
A oto parę fotek:
Przednie drzwi:
SW Concorso na powłoce kwarcowej pięknie się trzyma
tylne drzwi:
Pytanie do Staraoctavia - co zrobić gdy na lakierze pojawiają się jakieś dziwne plamy (pewnie po niedotartym detailerze) i za cholerę nie da się ich dotrzeć ???
Paweł pomocy !!
Pytanie do Staraoctavia - co zrobić gdy na lakierze pojawiają się jakieś dziwne plamy (pewnie po niedotartym detailerze) i za cholerę nie da się ich dotrzeć ???
Paweł pomocy !!
proponuje zmienic auto :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Panowie pytanie - jutro bede robic, astre II rok jakos 2000, kolor czarny, tyle swirli jeszcze na zadnym aucie nie widzialem - a wiec chce zrobic w miare korekte, mam 3 pady z megsa i swirl x oraz ultimate compound i uzywam DA megsa - tylko jak patrzalem na maske wyglada na malowana i ogolnie troche boje sie ze za duzo lakieru zjem. Da sie jakos bez miernika w miare bezpiecznie do tego podejsc ? czy obawy sa nieuwzglednione uzywajac da?
dzieki bardzo, poprostu przeczytalem gdzies ze astry maja miekki lakier, a u mnie rysy dopiero na cuttingu zaczely schodzic, wiec wolalem sie dowiedziec co i jak
Komentarz